Családi program a Balatonon

Az, hogy a szabadidőnket hogyan töltjük el, csakis rajtunk múlik. Én szeretek a családommal kimenni a szabadba és új élményekkel gazdagodni. Nagyon sok helyet felkerestünk már az elmúlt években. Én nekem mindig is mehetnékem volt, és amint meghozta az idő a kedvet és kerestem a helyeket, amiket még nem láttam, vagy amiről tudtam, hogy oda még mindenképpen vissza akarok térni.

Új utak nyílnak

A gyerekek születésével természetesen mindig alakítani kellett ezen a programokon. Bizonyos kor alatt nem minden hely látogatható, nem csak a gyerek miatt, hanem nekünk, Lacival, a férjemmel sem lett volna olyan kényelmes és élvezetes egy-egy utazás, vagy túra, ha két oldalról lógnak rajtunk a csemetéink. Az elmúlt három évben azonban, szerencsére már mind a négy gyermekünk elég nagyok hozzá, hogy rövidebb és nagyobb programokat is szervezhessünk.

És így, hogy újra közeledik a nyár, ismét aktuálissá vált egy nagyobb volumenü akció megszervezése. Az nem kérdés, hogy idén nyáron is lemegyünk a kedvenc balatoni városunkba és a kedvenc szállásunkra. Ugyanígy az is bizonyos, hogy a balatoni horgászat sem maradhat ki a programokból. Sajnos, azonban tavaly tapasztalunk ezzel kapcsolatban egy igen kellemetlen dolgot: a helyszínt, ahova eddig jártunk horgászni a Balatonnál, teljesen elárasztották az emberek és szinte semmilyen időpont nem volt alkalmas arra, hogy mi is odaférjünk. Új helyszínt keresni pedig egyáltalán nem olyan egyszerű, mert nem lehet tudni, hogy melyik terület foglalt. Ezért idén nyárra mindenképpen ki kell találnunk valami új megoldást.

Elpanaszoltam a problémámat a balatoni barátnőmnek, akit már gyerekkorom óta ismerek és ő vezetett be a balatoni horgászat örömeibe. Elújságolta, hogy ő maga is szembesült ezzel a problémával, de ne aggódjak semmit csak nézzem meg az alábbi oldalt, ahol szintén a balatoni horgászat problémájával foglalkoznak.

balatoni horgászat

És valóban!

A honlap ugyanazt találta problémásnak, amit mi is tapasztaltunk a tavalyi évben. Csakhogy, ők egy élhető és elérhető alternatívát is kínáltak, hogyan űzhetjük mégis kényelmesen és biztonságosan a kedvenc balatoni időtöltésünket a balatoni horgászatot, anélkül, hogy a hatóságtól, vagy a ferde pillantásoktól, vagy az összegubancolódott zsinóroktól kellene tartanunk. És emellett, milyen csodálatos dolog a Balaton közepén horgászni! Hát eddig is terveztük minden évben, hogy megpróbálkozunk a vitorlázással, hajókázni már el is mentünk, de hát ez egy igazi kettő az egyben programnak ígérkezik! Ráadásul a cég nem is egy féle lehetőséget biztosít az érdeklődők számára, hanem több típusú balatoni horgászprogramot is kitaláltak! Időponttól, mennyiségtől, horgászandó halaktól függően lehet válogatni közöttük.

Abban azért biztosak voltunk, hogy gyerekekkel az éjszakai hajós horgászást hanyagolni fogjuk, de az a fajta út, amiben egy kis úszás is található, ott a tó közepén! Hát az teljesen megfogott nem csak engem, hanem az egész családot.

Fel is hívtam őket és le is foglaltam egy időpontot. Azt is egyeztettük, hogy a rossz lenne az idő, akkor valamikor abban a hétben kéne pótolni az elmaradt alkalmat, amikor lenn vagyunk. Mert tapasztalt vitorlásokként ők is tudják, hogy az időjárásnak nem lehet parancsolni. Úgyhogy nagyon jó előérzeteim vannak. A barátnőm csupa jót mesélt nekem a szolgáltatásukról és az ő ajánlása nekem mindenkiénél többet ér! Törzsgyökeres balatoni lányként nagyon sok mindent tud a tóról, ráadásul félprofi vitorlázó. Ezért, ő nem csupán laikusként ült be a kapitány mögé.

A telefonban is nagyon szimpatikusak voltak, felkészítettem őket rá, hogy négy gyermekkel mennénk és három felnőttel, ugyanis a barátnőmet is elhívtuk, természetesen. Ő maga mondta ugyanis, hogyha megyünk, akkor ki ne hagyjuk őt sem, mert akkora élmény volt számára a legutóbb a horgászat a Balaton közepén, hogy mindenképp meg akarja tapasztalni újra.

Nagyon izgatottak vagyunk emiatt az új szuper program miatt! Abban teljes mértékben biztos vagyok, hogy fantasztikus élmény lesz! Már csak az időnek kell szorítani, mert őszintén szólva egy nappal sem bírok tovább várni arra, hogy ott lehessek a kedvenc tavam közepén és horgászhassak a családommal!