Fesztivál és strandpapucs

Az idei nyár legnagyobb kalandja számomra a Művészetek völgye volt. Több különböző okból: végre újra átélhettem azt a fajta közösségi élményt, amit egy fesztivál nyújt; újra élőben hallgathattam a Platon Karataevet (szabályos elvonási tüneteim voltak már); és életemben először kipróbálhattam a sátrazást.

A Ferde kempingben töltött két nap akkora hatással volt rám, hogy a végére hatalmas szerelem lett a sátrazásból – majdnem akkora, mint amikor először hallottam a Platon Karataevtől az Ocean-t. Ám míg utóbbi egy teljesen spontán történés volt, addig a kempingezés meglehetősen komoly előkészületeket igényelt. Nem volt ugyanis hozzá az égvilágon semmim. Másfél hetet töltöttem kempingezős blogok meg különböző sátortípusok böngészésével, és mikor már mindent megrendeltem a sátortól kezdve a felfújható matracon és hálózsákon át a kempingétkészletig, és éppen a listámat állítgattam össze az utazáshoz, akkor vettem észre, hogy elszakadt a strandpapucsom. Márpedig a strandpapucs egy kempingben alapfelszerelés: abban flangálsz kábé mindenhová, reggelizni meg vízért meg pisilni, sőt valószínűleg zuhanyozni is abban fogsz, mert azért jobb nem mezítláb tapicskolni a közös zuhanyzóban.

Szóval sürgősen strandpapucsot kellett szereznem, de akármilyennel nem értem be: olyat szerettem volna találni, amivel hosszú távon is elégedett leszek, és évekig kiszolgál (és semmiképpen sem olyat, ami a fesztivál végén a kemping melletti szemetesben landol).

Azonmód neki is álltam papucsokat forgalmazó webshopokat keresni, az internetes böngészésem eredménye pedig a cipomarket.hu oldal lett – elsősorban azért, mert a rendkívül széles termékkínálatuknak az Ipanema márka is része. A kényelmet a vidám és nőies megjelenéssel ötvöző brazil Ipanema mindenképpen jó választás, ha elérhető áron, mégis jó minőségben keresünk egyszerű és könnyed nyári papucsot vagy szandált, a cipomarket.hu webshopjában pedig kifejezetten nagy merítést találunk a márka termékeiből, így bőven válogathatunk a színek és a fazonok tekintetében is.

Nekem valamiért örök becsípődésem a lábujjközös papucs – semmitől sincs annyira elementáris nyárérzésem, mint a lábujjaim közé szorított gumidarabtól, meg a sarkamon csattogó papucstalptól – úgyhogy eszembe sem jutott más fazonút keresni (pláne fesztiválozáshoz). Szerencsére viszont óriási választék maradt még így is, hogy a papucsok kábé felét eleve kizártam (merthogy nem lábujjközösből is van az oldalon jó pár, ha valakinek meg attól lenne nyárérzése – vagy csak szimplán herótja van a lábujjközöstől). Alapvetően az egyszínű, karakteres dolgokat részesítem előnyben az öltözködésemben, az Ipanemának viszont védjegye a vidám, színes megjelenés, bennem meg már nagyon dolgozott a fesztiválhangulat (meg a Platon Karataevtől a The Season of Singing), úgyhogy hamar eltérítődtem az eredeti tervemtől, és azon kaptam magam, hogy a színes, mintás modellek között válogatok elmélyülten.

Az első szerelmem egy organikus mintázatú papucs lett (többféle színben is kapható a webshopban, és hamisítatlan flower poweres, hippis fesztiválhangulatot áraszt magából), de nagyon megszerettem egy valamivel letisztultabb, geometrikus formákkal operáló modellt is. Aminek azonban végül is nem tudtam ellenállni, az az epres papucs lett: egyrészt mert imádom az epret, másrészt meg mert van egy epres pamutsortom, meg egy epres fülbevalóm. És a sátram is piros. Szóval az oldalán pöttyös, sötétkék alapszínű, piros eprekkel díszített papucs rövid úton a kosaramban kötött ki – hogy aztán még egy lilás-rózsaszínes szandál is kövesse, ami remekül passzol színben egy csomó nyári felsőmhöz.

A cipomarket.hu-n egyébként a papucsokon és szandálokon kívül szinte bármilyen típusú lábbelit találhatunk magunknak – ha csak nem kifejezetten valamilyen speciális cipőt (például túrabakancsot vagy futócipőt) keresünk, egészen biztosan fogunk találni olyan márkát az oldalon, amelyiknek a kínálata találkozik az igényeinkkel. Én például ősszel valószínűleg vissza fogok térni egy kényelmes utcai cipőért, ami a hűvösebb, nyirkosabb időben is hordható, és szoknyákhoz vagy egyberuhákhoz is passzol – ki is néztem már magamnak a Laura Vitát, ahol a bokacsizmák mellett fűzős magassarkú cipőket is találtam. Hasonlóakat egyébként a Jana és a Tamaris termékek között is láttam, de valószínűleg versenyben lesznek a Gios eppo dizájnos gumicsizmái is.

Az Ipanema papucsban mindenesetre még a sorban állás is jobban esett esténként a zsúfolt női zuhanyozóban (a fesztiválkemping szépségei, ugyebár…), úgyhogy nyugodtan elmondhatom, hogy a cipomarket.hu termékei méltó kiegészítői a legszebb élményeinknek.

cipomarket.hu