Ha lesz időm, majd megcsinálom! – Miért ne halogasd a téli gumi felrakást

Híres vagyok arról, hogy nem szeretek olyan dolgokat csinálni, amihez nincsen kedvem, éppen ezért nagyon sokszor halogatom a dolgokat, amiből általában nem jövök ki jól.

A szabadidőmet nem szeretem olyan dolgokkal tölteni, ami nem érdekel, így az autómat csak most vittem el szervizbe, hogy a nyári gumi helyett téli gumit tegyenek a gépjárműre. Persze kaptam a szidást, hogy hogyan járhattam ennyi ideig nyári gumi használatával. De minden rosszban van valami jó is.

A nyári gumim teljesen tönkrement, elkopott, nem bírta a sózott utakat, a jégen sokszor megcsúsztam és meg is patkáztam ezért a kereket, amik ebben teljesen tönkrementek.

A szervizben mondták, hogy ne legyek annyira elkeseredve, a gumidiszkont.hu oldalon most például minden nyári gumi nagyon olcsón kapható, ezért amint hazaértem meg is néztem. Szerencsére felvilágosítottak róla, hogy milyen gumi kell a kocsira, mármint a méreteit tekintve, de ha nem mondják el , akkor sem lett volna nehéz a választás, mert a honlapon fel van tüntetve, hogy milyen kerékre melyik gumi való.

A szervizben igazat mondtak, tényleg hatalmas nyári gumi akció van a boltnál, ezért be is táraztam. Igaz, hogy talán feleslegesen tettem tönkre a másik nyári gumimat azzal, hogy halogattam, de nagyon örülök, hogy ilyen olcsón sikerült újakat szereznem a helyükre. Magamban már megfogadtam, hogy többé nem fogok időhiányra hivatkozva kihagyni egy ilyen fontos dolgot. Akár balesetem is lehetett volna, hiszen nyári gumikkal járok téli helyett. Ebbe bele sem gondoltam.

A gumidiszkont.hu oldalon egyébként van házhoz szállítás is, így anélkül megkapom majd a gumijaimat, hogy egy lépést is tennem kellett volna. De van olyan lehetőség is, hogy egy átvételi pontra kérem a gumikat, ahol nem csak átvehetem őket, de fel is teszik nekem a dolgozók. Mivel igazából nekem most jó a téli gumim, nem éltem ezzel a lehetőséggel, de nagyon szimpatikus, hogy erre is van lehetőség náluk. Olcsó, megbízható és jó, valahogyan így tudnám jellemezni az egész webshopot, ahol nagyon nagy a választék, így minden autóra lehet megfelelő gumit találni.