Megtaláltam a tökéletes, egyéni szülinapi ajándékot a barátnőmnek – egy futópólót

Az elmúlt két évben, mióta egyetemre járok, kicsit kevesebb szabaidőm volt, mint azelőtt. Sok órám van az egyetemen és bele is kellett szokni, plusz mivel elköltöztem otthonról, szükségem volt egy kis plusz pénzre az albérlethez, úgyhogy dolgoznom is kellett. Így jóformán csak a vasárnapjaim voltak szabadok a szorgalmi időszakban, de azokon is több órát töltöttem tanulással. Az egyetlen dolog, amit semmi áron nem akartam elhanyagolni még így sem, hogy alig van magamra időm, az a sportolás. Nagyon fontosnak tartom, hogy rendszeresen aktívan mozogjak, mert a rendszeres sportnak köszönhetően fittebbnek, egészségesebbnek érzem magam, erősebb leszek és jobban tudok koncentrálni a feladataimra. A harmadik évben szerencsére egy kicsit kevesebb tárgyam lesz, úgyhogy most már jutni fog időm a pihenésre is. Most nyár van, úgyhogy sokkal lazább a helyzet, viszont ezt kihasználom arra, hogy több pénzt tudjak keresni, így amennyit csak tudok, eljárok diákmunkázni.

A futáshoz egy éve partnerem is akadt: a legjobb barátnőm elhatározta, hogy ő is beiktatja az életébe a rendszeres futást. Régebben együtt jártunk röplabda edzésre, ahol szintén része volt a tréningnek az óra eleji és végi futás, úgyhogy tulajdonképpen sokat futottunk már együtt régebben, nem lesz új a dolog neki sem. Hétfőnként reggel járunk futni, mert akkor mindkettőnknek csak déltől kezdődik órája, plusz kevesebb az ember a futópályán, a hőség sem zavaró. Olyankor mindig kimegyünk a Margit-szigetre a gumis, úgynevezett rekortán futópályára, mert az erre kialakított út kíméli az ízületeket futás közben, a betonnal vagy aszfalttal ellentétben. Szerdán és csütörtökön pedig késő délután megyünk kocogni, ilyenkor az albérletemről nem messze eső gyönyörű, fákkal teli parkba. Itt is ugyanilyen gumis futópálya van, kivéve egy nagyjából 5 méteres szakaszon, ahol a járda és a bicikliút találkozik, ott betonon kell haladni, de ezt a kis részt ki lehet bírni.

Augusztus végén van a barátnőm szülinapja. Tudom jól, miket szeret, milyen az ízlése, így általában nincs nehéz dolgom az ajándékozás terén. Egyedül az nehéz, hogy mindig valami kreatív újdonságot találjak ki neki, ami nem sablonos és nem unalmas. Most, hogy elkezdtünk együtt futni, az ugrott be, hogy beszerzek neki egy atlétatrikót vagy sportmelltartót, vagy akármit, ami a közös sportunkhoz kapcsolódik. A nyertes ötletet végül az egyik kollégám adta meg, amikor megjelent a munkahelyünkön egy egyéni, menő Star Wars-os pólóban, amilyen addig még sosem láttam. Megdicsértem és azonnal feltettem a kérdést, hogy honnan lehet ilyet beszerezni, mert nagyon tetszik és sehol nem láttam még ehhez hasonlót. A lolmarkt.hu webshopból rendelte, ahol nemcsak filmes témájú pólókat találni, hanem a hobbiktól elkezdve a leánybúcsún át a családi poénokig mindent. Az ebédszünetben meg is mutatta az oldalt, valóban tele van vicces feliratú vagy egyéni mintájú pólókkal, sőt, még napszemüveget és vászontáskát is lehet vásárolni.

Egy kis reménnyel fűszerezve megnyitottam a baloldali oszlopban található “Hobbi” menüpontot a női pólók kategóriáján belül. Rögtön az első találat kiszúrta a szemem “Szeretek futni” kezdetű felirattal, ízléses betűtípussal és grafikával. Megvan! Egyből letettem a voksom emellett a póló mellett mint a barátnőm szülinapi ajándéka. Többféle színben kapható: van belőle fekete, sötétkék, királykék, türkiz, zöld, rózsaszín és piros. MInden árnyalat nagyon szép votl a kép alapján. Elképzeltem, hogy milyen jól néznénk ki egyen-futópólóban, úgyhogy egyből kettőt is kiválasztottam. A barátnőmnek egy rózsaszínt, magamnak egy sötétkéket. A leírás alapján a póló kényelmes, tartós, prémium minőségű pamutból készült. Persze a minőség megőrzése érdekében be kell tartani a használati utasításokat, azaz, hogy a ruhadarabot mindig kifordítva, kímélő programmal kell mosni 30-40 fokon, valamint közepes hőmérsékletű vasalóval kell vasalni a minta kihagyásával.

A pólók S-től XXL-es méretig megtalálhatók. A főoldalon a szemem elé ugrott egy felhívás, miszerint legalább két póló vásárlása esetén ajándék napszemüveget is postáznak. A két felső megrendelésével már biztosítottam is magamnak a szemüveget. Legalább 10.000 Ft összegű vásárlás esetén a házhozszállítás ingyenes. Ha már a két pólót megrendeltem, körbenézek, hátha hozzá tudok még csapni valamit, amitől ingyenes lesz a szállítás. A saját logós lolmarkt.hu feliratú vászontáska is nagyon megtetszett, úgyhogy hozzáadtam ezt is a kosárhoz. Így már bezsebeltem az ingyenes szállítást is a napszemüveg mellett. Arra az opcióra is rátaláltam, miszerint egyedi mintájú pólókat is lehet rendelni, ha valaki a sportcsapata vagy a cége logóját szeretné rányomtatni egy-egy felsőre. Azonban ezeket csak személyesen, az üzletben lehet leadni. Ezeket egyből el tudják készíteni, a megrendelő megvárhatja a helyszínen. A darabszámtól, a színek és a nyomatok számától függ, hogy mekkora díjat szabnak ki az egyéni mintájú pólókra. Ha valaki nem rendelkezik kész tervvel, az üzletben szívesen segítenek a minta vagy a betűtípus megtervezésében.

lolmarkt.hu

A Gyakori kérdések menüpontban választ kaphatunk az általános kérdésekre a rendeléssel kapcsolatban. Például ha nem jó mégsem a megrendelt méret, 14 napon belül van lehetőség cserére személyes vagy postai úton. A megfelelő méret kiválasztásához egyébként nagy segítségül szolgál az oldalon található mérettáblázat – arra kell számítani, hogy a férfi pólók jellemzően bővebbek, a nőik pedig szűkebbek a megszokottnál. Kíváncsi voltam, mennyi idő alatt érkezik meg a csomag, úgyhogy megkerestem a lolmarkt.hu oldal legtetején a “Szállítás” menüpontot. A megrendeléseket 1-2 munkanapon belül kapjuk kézhez. A GLS futárszolgálat szállítja házhoz a csomagokat hétköznaponként 8-17 óra között. A “megjegyzés” rovatban lehet üzenni a futárnak az egyéni igényeinkről, hogy mikor vagyunk otthon vagy hogy szeretnénk, ha felhívna szállítás előtt. Leadtam a megrendelést és kíváncsian vártam.

Már egy nap múlva kiszállították a csomagot az albérletembe. A futárral egyeztettem előtte telefonon. Izgatottan bontottam ki a dobozt, melyen a lolmarkt.hu szép kék logója díszelgett. Ott lapult benne a két póló, a vászonszatyor és a napszemüveg – mindez kiváló minőségben. Felpróbáltam mindkét pólót, hogy valóban jó lesz-e, mert a barátnőm is hasonló méretet hord, mint én. Nagyon jól állt, a minta is tökéletes, magas minőségű volt rajta. Becsomagoltam a barátnőm ajándék pólóját és eltettem a szekrénybe a szülinapjáig. Hozzátettem még egy doboz bonbont és egy saját kezűleg írt szülinapi verset egy üdvözlőlapon. A neves napon rendezett egy kisebb házibulit a barátaink és a családja körében. Mint alsóban, úgy álltunk sorba, hogy átadjuk az ajándékainkat, szinte izgatottabbak voltunk, mint maga az ünnepelt. Amikor az elsők között sorra kerültem (a családja után), én is átnyújtottam neki az egyéni meglepit. Nagyon örült a pólónak, egyből fel is próbálta, nagyon jól állt neki. A buli nagyon jól sikerült. A következő futásunkkor már mindketten az egyenpólónkban jelentünk meg.