Autóápolás télen

Nagyon hiányzik az, hogy kiránduljak!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de már most bele vagyok őrülve a télbe. Annyi baja van ilyenkor az embernek, hogy leírhatatlan.

Kezdjük ott, hogy hideg van. Hidegben nem lehet semmit csinálni! Nekem a kedvenc szabadidős tevékenységem a kirándulás, túrázás, a szabadban lenni. A természet a mindenem, és oké, belátom, hogy a téli táj is nagyon szép, de attól még nem tudok elmenni csak úgy sétálni, túrázni egyet, mert bakancs kell, meg síkabát körülbelül, ha nem akarok halálra fagyni.

A hidegben az autóápolás is sokkal bonyolultabb, nem tudom, ti ezt hogy látjátok. Egyrészt le kell cserélni a gumikat. Vagyis, először kell venni téligumit! Ami lássuk be, nem egy olcsó mulatság. Ezenkívül, ha nem felnivel együtt van meg a téli abroncs szettünk, akkor bizony a gumishoz is el kell menni felhúzatni a gumikat a felnikre. Ilyenkor persze már centíroztatni is érdemes. Ez megint költség. És nekem az is a bajom, hogy ezek időigényes dolgok!

Minden sokkal időigényesebb. Felöltözni, levetkőzni folyton, ha megy az ember valahova. A fűtés kiszárítja a bőröd satöbbi…

Azért a téligumis akciót nyilván elviselem, mert biztonságban akarom tudni magamat az utakon, és azért persze, gondolhatjátok, ilyenkor sem marad el teljesen a kirándulgatás. Csak azért lényegesen körülményesebb, és nehezebb is rávennem magam, pedig ez a legjobb mozgásforma szerintem, és nagyon fontos testnek-léleknek egyaránt.

Az autóápolást komolyan kell ilyenkor venni. Én például országtól függetlenül mindig tartok hóláncot az autóban. Az indítókábel is kötelező felszerelés szerintem, mert hidegben sokkal könnyebben felmondja a szolgálatot még egy viszonylag fiatal vagy jó minőségű akkumulátor is.

A téli ablakmosó folyadék alap, remélem senki nem hagyta bent a nyárit?! Ezzel együtt pedig a fagyálló hűtőfolyadék is nagyon fontos, ezt mindenképp el kell menni ilyenkor mindig megméretni, hogy rendben van-e, és ha kell, pótolni. Persze a kutakon minden ilyesmi veszedelmesen drága, egy jégkaparóhoz sem lehet hozzájutni normális áron. A minőségéről már nem is beszélve!

Szóval még az a szerencse, hogy nekem van egy bejáratott webshop, ahonnan nagyon régóta rendelek dolgokat, és az egész baráti társaságomat rászoktattam már. 2011 óta van meg a cég, én szerintem körülbelül 2012 óta vagyok a „rajongójuk”. Hiába, ami jó, az jó, és a jó dolgokhoz bizony hozzászokik az ember.

Kárpittisztító, műanyagápolót mindig innen rendelek, de ahogy a webshop neve is hirdeti (olajwebshop.hu), ők olajakban a legnagyobb profik! Ha például motorolajat keresel, ahhoz korrekt segédleteket találsz a honlapon. Mindenhez hosszú termékleírások tartoznak, gyakran tippekkel tűzdelve, hogy neked minél könnyebb legyen a választás és a vásárlás.

Ez egyébként az egész cégre igaz. Van négy autósboltjuk Budapesten, ahova be is tudsz menni rendelés helyett, ha éppen útba esnek. Ők nem olyanok, hogy a boltban a kezedbe nyomják a kért terméket, kérik a pénzt, aztán alás szolgája! Profi szakemberek, korrekt, kedves kollégákkal, akik megkérdezik, hogy milyen típusú autóba viszed? Mi a problémád? Mi a célod? Mit keresel, vagy mire vágysz? Ehhez mérten ajánlanak neked termékeket, márkákat. Volt már olyan, hogy csak valami apróságot rendeltem tőlük telefonon, és a vége az lett, hogy a kagyló másik végén lévő autós kollégával kitaláltuk az autóm akkori hibáját! Hihetetlen, nem?

Kicsit nehéz is elhinni a mai világban, hogy vannak ilyen korrekt, rendes vállalkozások, amik ember közeliek és szinte régimódi értelemben véve udvariasak, segítőkészek. Egy szó, mint száz, akár tél van, akár nyár, én a helyedben őket választanám!