Bababiztonság nyaraláskor is

Az, hogy ki mivel tölti a szabadidejét, az mindenkinek a saját dolga. Nincs beleszólásunk. Viszont, amikor már gyerek is van, akkor bizony nem mindegy, hogy hova megyünk és mit csinálunk. Rengeteg lehetőség van családoknak, de a kivitelezéssel azért gondok vannak. Vagyis, előre kell számolni. Érdemes a las vegasi kaszinós cuccokat még a gyerekvállalás előtt letudni, legalábbis, ha vannak ilyen álmaink. Mert ha már megszületett a gyerkőc, akkor őt vinni kell mindenhova. És az utazáshoz bizony szükség lesz egy jó babakocsira, autósülésre, és egy csomó bababiztonsághoz szükséges felszerelésre.

A baba érkezése előtt szükséges készíteni egy bevásárló listát. Erre mindent fel kell írni, és érdemes kategóriákra bontani a listát, témák szerint, vagy pedig fontossági sorrendek szerint, esetleg összeg szerint. Akár fontossági, akár összeg szerint készítünk el egy listát, a babakocsi bizony az elsők között fog szerepelni.

Érdemes többfunkciós babakocsit választani. Hogy miért? Mert árban is jobban megéri, mint külön megvenni a mózeskosarat, autósülést és a babakocsit, másrészt rendkívül praktikus, mivel egy esetleges utazáshoz nem kell magaddal cipelni 3 különböző nagy tárgyat, csak egy darabot, és még jól is néznek ki. Érdemes olyan babakocsit választani, amely újszülött kortól a babakocsis időszak végéig használható. Így már nem is tűnik olyan nagy összegnek, ha pl. 3 évre lebontjuk a pénzt. Az ajandek.varazslo.hu oldalon sok többfunkciós babakocsit lehet találni, érdemes szétnézni és jól, körültekintően választani. Hiszen a már megvett babakocsit a következő baba is használhatja, vagy pedig el lehet adni használt babakocsiként.

Azt mindenkinek tudnia kell, hogy az elején fekvős babakocsira lesz szükség, mert az újszülött baba nem ülhet még. Aztán később pedig ülős kell, ugyanis akkor már nem fogja kibírni türelemmel fekve, ülni akar, hogy mindent láthasson. Ezért is jó az állíthatós babakocsi.

Amikor babakocsit választunk, a tartozékokról is tudnunk kell egy s mást. És jó, ha egyenként ellenőrizzük, hogy minden megvan-e: öt pontos biztonsági öv, megfelelő kerekek, tolókar, stb. Figyelembe kell venni azt is, hogy hogy s miként lehet összecsukni a babakocsit. Az ajandek.varazslo.hu/blog oldalon egy teljes cikk szól a babakocsikról, ahol az egyes témák jobban is ki vannak fejtve. Érdemes ott is tájékozódni. Azonkívül több webshopot is felajánlanak, amelyek jók. A cikk végén pedig egy 10 pontos összefoglalót olvashatunk. Ha nagyon sietünk és nincs időnk elolvasni a teljes cikket, akkor legalább ezt a 10 pontos összefoglalót olvassuk el jól és figyelmesen, és tartsuk be az egyes pontokat. Ez egy pár perces figyelem, és utána biztosan nem fogjuk megbánni a babakocsi vásárlást.

Ha városban lakunk, kiváló lehetőség lemenni vidékre, rokonokhoz, akik szeretettel látnak, és egy romantikus séta erejéig tudnak vigyázni a babára. Ez nagyon jót tud tenni a kapcsolatunk számára., hogy visszanyerjük azt a fiatalos energiát, amit a baba előtt birtokoltunk. Aztán a jó, vidéki levegő jót tesz a babának. De természetesen ügyeljünk és védekezzünk a bogarak, szúnyogok ellen és nyáron használjunk jó sok babanaptejet, mert a káros napsugárzás a baba bőrének nem tesz jót.

Tengerpartra is mehetünk ha már picit nagyobb. A sós levegő is jót tesz, a sós víz is jól tisztít, de azért figyeljünk rá, hogy a tengervíz után mindig jól tusoljunk le és különösen a babát mossuk le jól, nehogy megtapadjon a bőrén valami. Esetleg túrázni is elvihetjük, a hegyi levegő is jót tesz, de ez már kicsit veszélyesebb, én csak tapasztalt túrázóknak ajánlanám.

Tehát, ha a baba megszületett, akkor sem kell lemondani a szabadidős tevékenységeinkről, csak át kell szerveznünk a dolgokat. És mindig ügyeljünk a biztonságra!