Bingo!

Lassan 8 éve van már, hogy elvégeztem az idegenvezetői tanfolyamot. Azóta a szakmába dolgozok, és iszonyúan imádom ezt csinálni! Német nyelven szoktam buszos idegenvezetésre vinni 30 fős csoportokat Budapesten. Ilyenkor megnézzük a Citadellát, Budai várat, a pesti rakparton végigmegyünk, és minden menet közben lévő érdekességet igyekszek megemlíteni nekik. Ez olyan szempontból szezonális, hogy azok az emberek, akiknek én tartok idegenvezetést, Németországból jönnek hajóval a Dunán. Télen mindig van pár hónap leállás, de szerencsére elég sokat tudok keresni a jó idő alatt, így megtehetem, hogy telente nem dolgozok, maximum kisebb munkákat vállalok. Azért nagyon leterhelő napi akár 10 órát utazni és magyarázni német turistáknak, így télen tényleg inkább pihenek, és élvezem a szabadidőmet. Előző télen viszont nem sok időm volt pihenni.

Mint azt írtam már, elég jól megfizetik az idegenvezetőket, így sikerült félreraknom egy nagyobb összeget, ami önerőnek már bőven megfelel, amire már adnak hitelt, és amiből végre tudok lakást venni magamnak. Vannak igényeim, így nem vettem kicsi, vagy olyan helyen lévő lakást, ami nem tetszett, ezért raktam félre még több pénzt. Nem apróztam el, a Rózsadombon vettem magamnak egy másfél szobás lakást. Azzal ment el a telem, hogy intéztem a lakásvételt, a hitelt, és próbáltam biztosítót találni.

Az idegenvezetői irodában kaptam meg azt az információt, ami sok időt megspórolt nekem. A főnököm ajánlotta a Pannon Safe-et, mivel neki is náluk van biztosítása. Tekintve, hogy elég drága ingatlant vettem, így én se szerettem volna a véletlenre bízni a biztosításomat, illetve annak a meglétét. Lakásbiztosítás ajánlatok online elérhetőek a pannonsafe.hu-n, így könnyedén tudtam keresgélni a honlapjukon, és hamar ki tudtam választani a számomra leginkább ideális ajánlatot. Azért a Pannon Safe-re esett a választásom, mert Erikától tudom, hogy nem kapnék rossz ajánlást. Nagyon maximalista, így tudtam, jól fogok dönteni, ha hallgatok rá.

A lakásbiztosítás és lakásbiztosítás között is sok a különbség. Muszáj alaposan utánajárnunk mindennek, hogy milyen lakásbiztosítás ajánlatok vannak, és hogy személyre szabottan, mi a nekünk való. Nekem is jó tapasztalatom volt a Pannon Safe-fel, mert az egész folyamat nagyon gördülékenyen ment végbe, láttam, hogy profik. Az pedig nálam szóba se jöhetett, hogy ne kössek lakásbiztosítást, hiszen annál nagyobb butaság talán nincs is. Sajnos bármikor bekövetkezhet egy olyan baleset, ami nem is feltétlen a mi hibánkból ered, de odaveszhet mindenünk. Természetesen akkor újra kell kezdenünk, ha nem is az elejéről, de visszalépést jelent. Amennyiben viszont van biztosításunk a lakásunkra, vagy éppen házunkra, akkor már meg van oldva a biztosító cég felől, hogy az anyagi kárnak a rendezését tudja fedezni. Én azon se szerettem volna spórolni, hogy a legolcsóbbat kötöm náluk. Inkább úgy voltam vele, hogy egy középkategóriás biztosítási ajánlatot választok, hiszen hallottam már Erikától is, hogy teljesen kedvező annak is az ára, mégis több mindent lefed, ha éppen arról lenne szó.

Erikának olyan hálás voltam ezért, hogy az idei első idegenvezetésemet ingyen megtartottam. Cserébe ő viszont nagyon sok időt, energiát és stresszt spórolt meg nekem ezzel a tippel. Ezen kívül szerintem mindenki sokkal szívesebben keres fel egy olyan céget, amiről már egy közeli ismerősének van véleménye, és pozitív tapasztalata van róla. Így volt ez velem, és nem is kellett csalódnom a Pannon Safe-ben!