Egy semmit tevős vasárnap délutánt

Nemsokára itt van a nyári szünet és újra rászabadulhat sokunkra a végtelen mennyiségű szabadidők érzete. Azt hiszem nem mondok újdonságot azzal, hogy számomra a nyári hónapok a legkedvesebbek. Sőt, az is biztos, hogy nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel. Valahogy nyáron úgy érzem, hogy minden sokkal könnyebb, tisztább és jobb. Hosszabbak a napok, órákkal tovább tartanak a világos órák, és ezzel úgy érzem, mintha a szabadidőm is végtelen hosszúságúra nyúlna.

onlinefilmek

Azonban számomra megdöbbentő, hogy egyre több helyről hallom azt, hogy nem tudnak emberek mit kezdeni a rájuk szakadó, hirtelen nagy mennyiségű idővel. De hát miért? Ilyenkor olyan sok mindent kezdhetünk magunkkal. Annyi dolog van, amit csinálhatunk! Elmehetünk sportolni, találkozhatunk a barátainkkal, szervezhetünk társaspartikat lehet tartani, elmehettek kirándulni, be lehet fejezni a hónapokkal ez előtt elkezdet festmény, vagy faragványt! Hát akkor mégis mire vártok még? Ha pedig végképp nem jut eszetekbe semmi, akkor hadd javasoljak nektek egy szintén nagyon kiváló programot, amely kifejezett azoknak az embereknek tökéletes, akik szeretnének egy kicsit semmit sem csinálni. Mert elismerem, néha arra is szükség van.

Szóval, mit szólnátok az onlinefilmek vég nélküli nézéséhez? Hogy miért olyan remek programlehetőség ez? Várjatok, kifejtem:

  1. Nem kerül pénzbe
  2. Gyakorlatilag bárhol végbe vihető, csak normális minőségű internet kell hozzá
  3. Van okos telefonod, ipaded, laptopod, okos tévéd? Szuper! Mindegyik alkalmas rá, hogy onlinefilmeket nézhess rajta, csak csatlakoztasd a wifire!
  4. Sorozatot néznél? Horrort? Fekete-fehér filmeket? Nem igazán tudod eldönteni. Nem baj, itt biztos, hogy találni fogsz valamit, amihez kedved van.
  5. Nem akarsz egyedül lenni, de nincs kedved kimozdulni és a nagy vendégséghez sem fűlik most a fogad? Hívd át a haverokat, dobj be egy popcornt a mikróba, vagy vegyetek egy doboz fagyit, meg egy zacskó csipszet és máris meg van a kitűnő program délutánra!

Most már tényleg nem mondhatsz semmi kifogást arra, hogy miért unatkozol akkor, amikor ennyi szabadidő szakad a nyakadban. Tombol a nyár, hát használd ki, ha mást nem akkor passzív pihenésre, amit legjobban az onlinefilmek támogathatnak. A mozi.ma oldala egyszerűen annyi filmet tárol az adatbázisában, hogy kizártnak tartom azt, hogy valaki ne találjon közöttük legalább egy olyan filmet, amihez kedve volna.

Mert de. Fogsz találni legalább egy filmet. Aztán egy másikat. Aztán rájössz, hogy neked most tetszik ez az irányzat, vagy ez a színész, ez a rendező, vagy ez a stílus. És akkor nagyon vigyázz, mert az oldal addiktív. Egyszerűen magával ragad a tény és a tudat, hogy gyakorlatilag végtelen mennyiségű moziélmény vár itt rád. Hogy nincs olyan, hogy vége. Nincs olyan, hogy nincs több. Ráadásul az egész teljesen ingyen. Minden egyes új film csak néhány kattintásra van tőled.

Most már te is beláthatod, hogy nincsenek többé unalmas és lagymatag délutánok. Hiszen minden hangulatodra van itt megoldás. Ha nemrégen dobott a pasid, akkor ugorj neki a romantikus vígjátékoknak, vagy a vérfagyasztó, misztikus thrillereknek. A barátnőiddel szeretsz egy jót borzongani? Oké, ott vannak a horrorfilmek? Ki tart vissza? Csak a saját korlátaid szabhatnak határt.

Nem tetszik a film, amibe belekezdtél? Semmi baj. Leállítod, kikapcsolod. Nincs ott a kínzó bűntudat, mint annó a videótékák idejében: ha már kivettem, ha már kifizettem, akkor végig fogom nézni, csak azért is, akkor is, ha tudom, hogy ez életem legfeleslegesebb másfél órája. Már mért lenne ilyen kényszer? Kapcsold ki és menj rá a következő filmre!

Tehát, a megoldás az unalom ellen: onlinefilmek. Kattintottál már?