Mivel lehet a leghasznosabb tölteni a szabadidőt?

Most, hogy véget ért a vizsgaidőszakom és a képzést is sikeresen elvégeztem, hirtelen sok szabadidőm lett. Már már furcsa is, hogy mennyi mindenre képes az ember egy nap alatt, ez csak akkor derül ki, hogy ha valami kiesik, vagy mint nálam befejeződik egy képzés. Nekem is most újra kell tervezni az életem, hogy a hirtelen felszabadult idővel mit is kezdjek. De ez nem esik nehezemre, rögtön fogtam egy könyvet és olvasok, annyira hiányzott már ez a fajta kikapcsolódás. Aztán ami eddig elmaradt az a sport, a kirándulások, mind – mind be kell pótolja. És a szabadidő legjobb eltöltése mindenképpen az amikor valami új ismeretre teszel szert, ez pedig nem lesz más, minthogy megtanulok úszni, szeretem az effajta kihívásokat is.
Amibe még bele fogok vágni, az a lakásom ablakainak cseréje, egy 50 éves házban lakom, ahol még azok az ablakok vannak beszerelve, melyek a társasház építésekor bekerültek. Persze az évek alatt már számtalan esetben le lettek festve, véleményem szerint már csak a festék tartja bent őket a helyükön. Lehet ez a projekt, melyet a szabadidőmben valósítok meg, lesz a legfontosabb és ezzel fogok kezdeni. Bár ilyen ablakcsere téren nagyon nem vagyok tájékozott és utána olvasás nélkül nem állok neki semminek, ezért kutatásba kezdtem.

Az interneten megtalálható cikkeket bújta, hogy mégis milyen más megoldás jöhetne szóba, a mostani elavult, talán már szuvas fa ablakaim helyett. Segítségemre volt egy remek oldal, azóta is nagyon büszke vagyok magamra, hogy rátaláltam, erre a remek oldalra, ahol nagyon sok hasznos tanácsot lehet találni kezdő ablakcserélők számára. Az oldal mindenképpen a műanyag ablakokat ajánlja, hiszen ezen termék nagy fokban bizonyult maradandónak, hogy az idő vas foga nem fog rajta csorbát ejteni. A műanyag ablakok tekintetében én is egyet tudtam érteni az oldal szerkesztőivel. Józan ésszel is azt gondolnám, hogy sokkal jobbak, mint a fa ablakok, de hogy ezt még észérvekkel alá is támasztják, az számomra nagyon hasznos volt.

De hogy milyen műanyag ablakokat is válasszak? Tettem fel magamnak a kérdést, miután lehorgonyoztam, hogy tényleg műanyag ablakokat fogok beszerezni, de milyen is a jó műanyag ablak. Szerencsére erre a költőinek mondható kérdésemre is adott választ ez a remek oldal, ahol a bejegyzések végigkísérnek az ablak kiválasztásától a beszereléséig. Tehát itt olvastam, hogy mennyire fontos az, hogy hány cellából áll az ablak, és milyen vastagok az üvegek. Hiszen mindenki célja az, hogy a fűtésszámlája alacsonyabb legyen, ez egy abszolút nem elhanyagolható ismérv. Az oldal remek választ ad erre is, hiszen minél több légkamrából áll az adott műanyag ablak, és minél vastagabbak az üvegek, annál jobb a műanyag ablakok hőmegtartása és hangszigetelése.
Ezen tudás meglétével már könnyű szerrel tudtam választani a felkínálkozó, bekért árajánlatok közül, hiszen már tudtam, hogy ár érték arányban arra kell figyeljek, hogy minél nagyobb legyen az üveg és magasabb a kamrák száma. Ezen információk teljes tudatában már magabiztosan tudtam választani. Nem is tudom, hogy az oldal remek útmutatása nélkül, hogyan is tudtam volna lehozni ezt a felújítást, hiszen kellettek azok a tanácsok melyek bejegyzés formájában megtalálhatóak. Az összes barátnőmnek ajánlom az oldalt, akik éppen ablakcsere előtt állnak, számukra is jó tanácsok találhatók rajta.