Rábukkantam a legjobb helyszínre a székhelyszolgáltatáshoz

Készülök lassacskán nyitni egy saját kis kreatív boltot, mert ez egy régi vágyam már, hogy legyen egy kis kuckóm, ahol igazán önmagam tudok lenni, mert egyre többet foglalkozom kreatívkodással, kézműveskedek, varrok, kötök, festek, ragasztok, hajtogatok, vágok, hímzek és a többi. Így az utóbbi időben sokat foglalkoztam a saját vállalkozás témájával. Megnéztem, hogyan kell alapítani, mik a törvényi szabályozások ezzel kapcsolatban, mindent tudok már, amit tudni érdemes.

Tegnap a szabadidőmben az utolsó simításokat végeztem az előzetes kutatások terén, ugyanis megnéztem hogyan érdemes a cég székhelyét bejelenteni és az alapítást legegyszerűbben lebonyolítani.

Ekkor találtam rá a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalra. Ez a cég székhelyszolgáltatással foglalkozik, ami azt jelenti, hogy különféle cégeknek és vállalkozásoknak kínálnak cégalapítást és segítséget az alapított cég székhelyével kapcsolatban. Mindennek utána olvastam a honlapon és úgy döntöttem, hogy venni fogok egy székhelyszolgáltatás csomagot ettől a cégtől. Két fő csomag közül lehet választani attól függően, hogy milyen helyszíne lesz a székhelyszolgáltatásnak. Például lehet a fővárosban több helyszínen, Budán és Pesten is közel a Duna parthoz a belvárosban. A másik helyszín pedig Újlengyel.

Újlengyel azért különleges, mert ezen a településen évek óta nem kell iparűzési adót fizetni az ott székelő cégeknek, vállalkozásoknak, boltoknak. Én ezt a csomagot választottam, mivel ennek a székhelyszolgáltatás csomagnak tartalma volt a legkedvezőbb számomra. A településnek az önkormányzata kifejezetten stabil és nagyon népszerű adóoptimalizálás szempontjából. Ezek a fő okai annak, hogy éppen Újlengyelt választottam a székhelyszolgáltatás csomag helyszínéül.

Az általam választott újlengyeli csomag több nagyon kedvező pontot is tartalmaz. Például a cégnévvel ellátott tábla kihelyezését, ami egy fontos részlet, mert nem kis büntetést jelent, ha nincs meg ez a tábla, vagy olyan helyre van kihelyezve, ami kevésbé látható. A csomag része továbbá, hogy a cég nevére érkező leveleket átveszik a postán, majd azt elektronikus úton eljuttatják nekem, a tulajdonosnak. Havonta egy alkalommal pedig az eredeti leveleket is elküldik. Minden levelet be is szkennelnek, hogy meglegyenek digitális formában is. Ezen kívül még, ami számomra egy nagyon kedvező szolgáltatás, fogadják a hatóságokat is. Ez azt jelenti, hogy korrekt és tapasztalt módon tudják kezelni a különféle ellenőrzések céljából érkező hatóságokat, hogy ezzel ne a tulajdonosnak kelljen foglalkoznia. Továbbá minden hatósági kényszerintézkedést a jogszabályoknak megfelelően tűrnek és kezelnek. Ami még szintén a csomaghoz tartozik, az a havi egy alkalommal ingyen és bérmentve biztosított tágyaló terem. Ez azért is előny, mert nem kell drága termeket kibérelni vagy akár saját tárgyalót fenntartani arra az esetre, ha egyszer-egyszer szükség lenne rá, például havi vagy negyedéves megbeszélésekkor vagy éppen a fizetés kiosztásakor.

Ez a csomag csupán 39 ezer forintba kerül, ami fél éves szolgáltatást jelent, plusz egy ajándék hónap is jár hozzá. Így 7 havonta kell ezt az összeget kifizetni, ami azt jelenti, hogy minden hónapban 5500 forintot kell rászánni, ami valljuk be sokkal kedvezőbb, mint ha iparűzési adót kellene fizetnem.

Érdemes még tudni erről a cégről, hogy egy nemzetközileg elismert cégminősítő program AA- kategóriára minősítette őket. Ez annyit jelent, hogy ez a cég a piacon jelenlévő hasonló cégek közül kiemelkedő a pénzügyi stabilitásukat tekintve. Ez a kategória tesz tanúbizonyságot arról, hogy a cégben meg lehet bízni, nem instabil, mint sok más a piacon jelenlévő cégek közül.

Már csak néhány hét választ el attól, hogy létrehozzam saját vállalkozásomat és ezzel egy időben fogom igényelni ezt a székhelyszolgáltatás csomagot is, amire a napokban bukkantam rá.