Szabadidőmben felfedeztem a környezetbarát hűtő-fűtő berendezést

A szabadidőmet, mint egy rendes mai fiatal, én is az interneten töltöm. Elsősorban képeket szeretek nézegetni, mert azon a legtöbbször még gondolkodnom sem kell, csak élvezni a látványt. Egyébként az egyfajta életképeket szeretem a legjobban, amelyeket az utcán készítettek. Amin azonban a leginkább meglepődtem az az volt, hogy bizonyos beállításoknál mennyire jól tud kinézni rajta egy légkondicionáló doboza. Az egyetlen probléma ezekkel a dobozokkal azonban az, hogy a légkondicionáló elég környezetszennyező.

hőszivattyú telepítése

Azonban ma már létezik megoldás arra, hogy ugyanazt a feladatot egy sokkal környezetkímélőbb technika lássa el. A légkondi esetében ez a technika a hőszivattyú. A hőszivattyú, ahogy azt a neve is sugallja, a hidegebb helyről szívja el a meleget, és a melegebb helyre szállítja azt, ezzel hűtve a helyiséget. Mivel a fizika törvényei is velünk vannak ebben az esetben, a hőszivattyú működése jóval kevesebb rásegítést igényel, mint egy légkondi. Egyrészről jóval kevesebb áramot fogyaszt, ami nem csak a környezetnek, de a pénztárcánknak is jót tesz. Kevesebb a káros anyag kibocsátása is, hiszen nem használ semmilyen anyagot azon kívül, ami már amúgy is a levegőben volt, legyen szó akár a légkeveréses vagy a vízzel működő hőszivattyúról. Továbbá, mivel a hőszivattyú fordított üzemmódban is működik, tehát fűteni is tud, már nem lesz szükségünk gázfűtésre, aminek rengeteg pozitív hatása van. Olcsóbb lesz a gázszámla, nem kell gázpalack után rohangálni, és a balesetveszély is elmúlik, hiszen a gáz használata sohasem veszélytelen.

Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy tudjuk, hogyan induljunk el, ha hőszivattyút szeretnénk. Először is ki kell választanunk, hogy melyik a számunkra megfelelő hőszivattyú, az vajon megfizethető-e számunkra, és akkor még a beszereléséről ne is beszéljünk! Nos, örömmel mondhatom, hogy emiatt sem kell aggódnunk, mert a Klíma Globál oldalán mindegyik pontot teljesíthetik. A weboldalon rengeteg különféle hőszivattyút találhatunk, aránylag olcsótól a drágábbakig, hogy mindenki megtalálja a nekik megfelelőt. Az ország két megyéjében pedig a Klíma Globál csapata pedig örömmel átvállalja a hőszivattyú telepítése feladatát. Ha szükséges, személyesen kilátogatnak a helyszínre, hogy lássák, milyen terepen kell majd dolgozniuk, és Önök is feltehetik a kérdéseiket, amelyekre még úgy érzik, nem kaptak megfelelő választ. Mindez után pedig mindössze egy napot vesz majd igénybe a rendszer beszerelése, és máris használatba vehetik a saját hőszivattyújukat. Hosszútávon természetesen, mint bármely más gépnek, a hőszivattyút is meg kell néha mutatni a karbantartónak, de a Klíma Globál munkatársai még ezt is vállalják, így akár ismerős arcok is rendbe tehetik az Önök hősszivattyúját, így biztonságban érezhetik magukat az ő kezeik között. Baráti tanácsként azonban szeretném mondani, hogy érdemes előre gondolkodni, és már esetleg tavasszal megnézetni a hőszivattyújukat, hiszen amint elindul a nyári szezon, a Klíma Globál munkatársai is egyre több felkérést kapnak, és lehet, hogy hetekbe telhet, mire időpontot kaphatnak hozzájuk, addig pedig szerintem Önök sem szeretnének a hőségben szenvedni, ha az egy kis előretekintéssel elkerülhető lett volna.

Ha felkeltettem az érdeklődésüket, mindenképp látogassanak el a Klíma Globál weboldalára, hogy rendes tájékoztatást kapjanak a hőszivattyúról, mert én sajnos csak laikusként tudok mesélni róla, ők azonban igazi profikként tudják megválaszolni a kérdéseiket.