Fürdőszoba burkolat ötletek keresésével töltöm a szabadidőmet

Korábban írtam már róla, hogy mivel szoktam eltölteni a szabadidőmet, ezt itt olvashatjátok: https://stampokpark.hu/amit-en-csinalok-a-szabadidomben/ . Azóta bővült egy kicsit a paletta.

Na nem valami új hobbira kell gondolni, még mindig sorozatozunk, koncertekre járunk és utazunk. De mindig van valami az életemben, amivel ezeken felül is elüthetem az időmet.

Például nem is olyan rég a sütéssel kísérleteztem, annak leginkább szerintem a családom örült, mindig mindenkinek jutott a legújabb kipróbált receptek alapján készült süteményekből.

Amikor a barátnőm nem ér rá, mostanában gyakran olvasgatok lakberendezési magazinokat, ha az esős napokon ki akarok kapcsolni egy kicsit és nincsen igazán kedvem a sütéshez, vagy az előző napok termékéből még bőven van maradék.

A lakberendezés valahogy mindig is tetszett. Kiskoromban lakberendező akartam lenni, de be kellett látnom mikor nagyobb lettem, hogy hazánkban nincsen valami nagy kereslet lakberendezőkre, nehezen kapnak munkát és kevesen veszik igénybe a szolgáltatásaikat. Ekkor döntöttem el, hogy lakberendezői vágyaimat majd a számítógépes és mobilos játékokban élem ki.

Most viszont eljött az én időm, a fürdőszobánkat fel szeretnénk újítani. Természetesen rengeteg ötletem volt magamtól is, de azért igyekeztem átnézni az aktuális fürdőszoba divatot a lakberendezési újságokban is.

Azóta, hogy kitaláltuk a felújítást, a szabadidőmet nagyrészt fürdőszoba burkolat ötletek keresgetésével töltöm. Kérdezték már, hogy nem unom-e, de azt kell hogy mondjam, egyáltalán nem. Sőt, kifejezetten élvezem is a dolgot.

A furdoszobaotletek.hu oldalon találtam egy kisebb útmutatót a burkolatokról. Mondjuk voltak olyan dolgok, amiket már sejtettem, mint hogy mennyire jól néz ki, ha a csempéhez passzoló padlólapot veszek, nem kell mindennek egységesnek lennie. Vannak olyan helyek, ahol egyben meg lehet venni a padlólapot és a csempét is, egymáshoz készültek.

Én valahogy ennél sokkal kreatívabbnak érzem magam. Szeretném variálni a burkolatokat, szeretnék valami divatosat, letisztultat, de mégis különlegeset alkotni.

Itt olvastam azt is, hogy megéri néha bátornak lenni. Míg pár éve a szimmetria és az egysíkú burkolatok hódítottak, most már senki sem néz furcsán azokra az újítókra, akik az aszimmetrikus megoldásokat és a burkolatok keverését választják.

A dekorcsíkok, mozaikok és különböző anyagok nagyon jól mutathatnak egy fürdőben.

Most olvastam először ilyen jó leírást a fürdőszoba burkolatok sokszínűségéről, arról, hogy milyen sokféle létezik benne, és nem kell megállni a csempék szintjén, ha valaki a burkolatokat választja. Lehet minden fal más színű, de az sem néz ki rosszul, ha 1-2 színt keverünk. Egy jól kirakott mozaik pedig feldobhat bármilyen felületet.

Az sem ritka, amikor a csempék festése más anyagokat idéz, vagy a padlólapok lehetnek fa-hatásúak is akár.

Tehetünk más, fa vagy kő hatású burkolatot például a kádtól vagy zuhanyzótól kicsit messzebb, ahol nem éri annyira a víz, hiszen a csempe főleg a víz miat használatos a fürdőben.

Sok jó tanácsot olvastam, amit a lakberendező magazinok trendjei valahogy nem említettek. Sajnos az életem során rá kellett jönnöm, hogy attól, hogy valami divatos még nem biztos, hogy praktikus, és attól, hogy jól néz ki, a funkcióját tekintve lehet használhatatlan is.

Ezért mindenképpen figyelni szeretnék arra, hogy praktikus megoldásokat válasszak a fürdőszoba berendezésekor, burkolásakor és ezt szem előtt tartva is jó legyen a fürdőszoba összhatása.

Az oldalon pont ilyen ötleteket lehet olvasni. Olyan burkolatokat mutatnak be, amik nem csak jól nézhetnek ki helyesen összepárosítva, de azt is figyelembe veszik, hogy mi is a feladatuk a fürdőben a díszítésen kívül.

Nagyon hasznos az oldal, ha a burkolatokat szeretnénk megismerni.

Alig várom, hogy belekezdjünk végre a felújításba!